Baka i silikonform

Mat är min stora passion men efter en riktigt god måltid vill jag gärna ha något sött och en kopp kaffe att runda av med.  Jag måste erkänna att jag faktiskt är bättre på att laga mat än att baka. Ett återkommande problem för mig har varit bakformar, lite för ofta påverkas resultatet av att formarna inte håller måttet. Jaja, låt mig nu få skylla på bakformarna. Nu har jag i alla fall äntligen  upptäckt silikonformar, resultatet blir så mycket bättre och det blir faktiskt också roligare att baka. Silikonformarna är mjuka och flexibla, bakverken fastnar inte och rengöringen är enkel. Färgglada silikonformar i en mängd olika former har gjort att jag fått ny inspiration när det kommer till bakning. Varför inte baka frukost frallorna i en hjärtformad silikonform?

Silikonformar som får fantasin att flöda

Silikonformar finns i olika storlekar och i mängder av former. De flesta formarna är anpassade för att baka kakor eller tårtor i, men det är främst fantasin som sätter gränser.  Silikonformar är ofta mycket dekorativa och det finns många olika sätt att använda dem. Man kan till exempel använda dem för att baka bröd med lite annorlunda form, eller för att göra kakor som ser ut som blommor eller djur. Själv provade jag att göra egna chokladpraliner med Half Sphere silikonform.  Perfekt storlek för praliner med 24 fack á 10 ml.  Kanske delar med mig av mitt pralinrecept när jag finjusterat det lite. 

SF006 Silikonform Kupol - Half Sphere

Baka tårta i silikonform

Bakning är en konst och det finns många olika sätt att baka på. Just nu har jag fastnat för att baka i silikonformar just för att de är så mångsidiga och enkla att använda. Det vankas snart födelsedagskalas hemma hos mig och det blir inget riktigt kalas utan tårta! Ett kommande projekt blir att baka en läcker moussetårta i min nyinköpta Tor tårtform i silikon.

Tor - rund tårtform i silikon

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen