Handla mat på nätet

Att handla på nätet har alltid varit naturligt för mig. Det har mest handlat om kläder och prylar fram tills pandemin slog till.  Tidigare har jag tänkt att mat det vill man se och ta på innan man köper. Under pandemin provade jag på att handla mat online och blev verkligen positivt överraskad! Det var precis lika smidigt som att köpa hem en tröja eller en ny kamera. 

Numer sitter jag ofta och planerar och köper hem maten direkt från soffan. Visst kan det vara trevligt att gå och klämma på grönsakerna och se köttet innan du handlar, men för vardagen funkar det över förväntan att köpa mat på nätet.  Diskuterade onlinehandel med mat med några av mina vänner i helgen och blev nyfiken på hur många som faktiskt handlar mat online.

33% av svenskarna köper mat online

Läste en undersökning som Matsmart gjort där de kom fram till att 33% av svenskarna köper sin mat online. Många, har precis som jag, börjat handla mat på nätet under pandemin och sedan fortsatt för att det är bekvämt och sparar tid i vardagen. Tittar man på min åldersgrupp 25-39 år så är denna siffra uppe i hela 44%.  Ganska intressant att snart 50% av svenskar i min ålder väljer att handla sina dagligvaror på nätet.  Jag kommer med all säkerhet fortsätta att göra majoriteten av min matinköp på nätet även i framtiden. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen